Продукти:
• 1 к.ч. майонеза
• рибно филе от консерва /аншоа, паламуд, сардина, херинга/
• 1 твърдо сварено яйце
• лимонов сок
• студен рибен бульон
• 3-4 маслини
• настъргана лимонова кора
• сол
Начин на приготвяне:
Разреждаме майонезата с бульон или подсолена вода и подправяме на вкус с лимонов вкус и лимонова кора. Прибавяме ситно нарязано рибно филе и настърганото яйце.
Разбъркваме сместа добре и прибавяме ситно нарязаните маслини. Сосът е подходящ за чига, моруна, есетра и други риби.
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...