Продукти:
• 15-20 дребни лукчета /арпаджик/
• 4-5 с.л. олио
• 1 к.ч. прясно мляко
• 2 с.л. брашно
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме лукчетата и ги сваряваме в подсолена вода. Изваждаме ги в цедка и след като се изцедят, запържваме в сгорещеното олио. Изваждаме лукчетата и в същата мазнина запържваме брашното.
Наливаме 1 ч.ч. от отварата на лукчетата и доразреждаме с вряло прясно мляко, докато получим умерена гъстота. Варим още 4-5 мин, връщаме лукчетата, опитваме на сол и подправяме с черен пипер.
Поднасяме соса към пържена риба, яйца и др.
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...