Продукти:
• 1 ч.ч. олио
• 1 ч.ч. мас
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 1 ч.л. амонячна сода
• 4 яйца
• 1 1/2 ч.ч. кристална захар
• 1 пакет брашно
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата с олиото, маста, млякото, амонячната сода, бикарбоната и захарта. Прибавяме брашно, колкото поеме, за да стане меко тесто. Оформяме топчета колко яйце.
В тавичка, намазана с олио, подреждаме топчетата на разстояние, защото при изпичането се надуват. Отгоре всяко топче намазваме с разбит жълтък и поръсваме с кристална захар.
Печем при температура 200 градуса 15 минути.
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...