Кулинарни рецепти » Великденски курабийки

 Великденски курабийки

Продукти:

• 1 ч.ч. олио
• 1 ч.ч. мас
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 1 ч.л. амонячна сода
• 4 яйца
• 1 1/2 ч.ч. кристална захар
• 1 пакет брашно

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата с олиото, маста, млякото, амонячната сода, бикарбоната и захарта. Прибавяме брашно, колкото поеме, за да стане меко тесто. Оформяме топчета колко яйце.

В тавичка, намазана с олио, подреждаме топчетата на разстояние, защото при изпичането се надуват. Отгоре всяко топче намазваме с разбит жълтък и поръсваме с кристална захар.

Печем при температура 200 градуса 15 минути.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Начало