Продукти:
• 300 г краве масло
• 300 г брашно
• 1 яйце
• 1 к.ч. лешници
• 2-3 с.л. ситна кристална захар
• мармалад от шипки
Начин на приготвяне:
Разтриваме брашното и маслото, прибавяме жълтъка, омесваме тесто и го разточваме. Нарязваме дребни сладки с помощта на формички. Намазваме отгоре с разбития белтък, поръсваме със захарта и смлените лешници.
Печем сладките в умерена фурна. След като изстинат, намазваме сладкишите с мармалад и ги слепваме два по два. Поръсваме със захар.
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...