Продукти:
• 2 яйца
• 1 к.ч. вода или прясно мляко
• 1 к.ч. олио или 1 пакетче краве масло
• 220 г захар
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 2 ч.л. амонячна сода
• настъргана кора от 1 лимон /или 1 ванилия/
• 1-2 ч.ч. брашно
Начин на приготвяне:
Разбиваме маслото със захарта. Прибавяме яйцата, водата /или млякото/, амонячната сода, разтворена в малко оцет, содата бикарбонат, лимоновата кора /или ванилията/ и брашно колкото да замесим твърдо тесто.
Разточваме омесеното тесто на кора с дебелина 5 мм. Изрязваме от нея кръгчета. С по-малка форма изрязваме малки кръгчета, които залепваме за големите като ушички.
Нареждаме бисквитите в намаслена и набрашнена тавичка и ги печем в умерена фурна. След като ги изпечем, с помощта на клечка, потопена в разтопен шоколад, изписваме мустаци, а за очи слагаме вишни от сладко, оваляни в захар.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...