Продукти:
• 150 г свинска мас
• 1 к.ч. пудра захар
• 2 жълтъка
• 1 ванилия
• 1 1/2 ч.ч. брашно
• 150 г смлени орехови ядки
• 1 белтък
• 2-3 с.л. пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Разбиваме свинската мас с пудрата захар до побеляване. При непрекъснато бъркане прибавяме един след друг жълтъците, ванилията и брашното.
От замесеното тесто правим топчета с големината на орехи. Потапяме топчетата в разбития белтък и ги овалваме в смлените орехови ядки.
Печем ги в предварително загрята умерена фурна. Поръсваме готовите сладки с пудра захар.
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...