Кулинарни рецепти » Меденки

 Меденки

Продукти:

• 3 ч.ч. брашно
• 1 1/2 к.ч. вода
• 5 с.л. пчелен мед
• 100 г краве масло
• 1 равна ч.л. сода бикарбонат
• 1 щипка канела
• по желание смлени орехови или бадемови ядки

Начин на приготвяне:

Към пресятото брашно прибавяме меда, разтопен във водата, разтопеното масло, содата и канелата. Омесваме тесто, което разточваме на кора, дебела около 0,5 см.

От кората изрязваме формички, които нареждаме в намаслена тавичка. Печем меденките в умерена фурна. По желание преди печене можем да поръсим сладките със смлени орехови или бадемови ядки.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Начало