Кулинарни рецепти » Меденки

 Меденки

Продукти:

• 3 ч.ч. брашно
• 1 1/2 к.ч. вода
• 5 с.л. пчелен мед
• 100 г краве масло
• 1 равна ч.л. сода бикарбонат
• 1 щипка канела
• по желание смлени орехови или бадемови ядки

Начин на приготвяне:

Към пресятото брашно прибавяме меда, разтопен във водата, разтопеното масло, содата и канелата. Омесваме тесто, което разточваме на кора, дебела около 0,5 см.

От кората изрязваме формички, които нареждаме в намаслена тавичка. Печем меденките в умерена фурна. По желание преди печене можем да поръсим сладките със смлени орехови или бадемови ядки.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Начало