Продукти:
• 250 г свинска мас
• 250 г кисело мляко
• 150 г пудра захар
• 1 ч.л. амонячна сода
• настърганата кора от 1 лимон
• 300 г брашно
• мармалад от кайсии
• пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Разбиваме маста със захарта. Прибавяме киселото мляко, разбито с амонячната сода, настърганата лимонова кора и брашното. Замесваме средно твърдо тесто. Разточваме тестото на кора с дебелина 5 мм и я разрязваме на квадратчета.
Слагаме във всяко квадратче по малко мармелад, слепваме краищата им, нареждаме ги в намаслена тавичка и изпичаме в умерена фурна. Поръсваме готовите курабийки с пудра захар, докато са още топли.
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...