Продукти:
• 250 г свинска мас
• 250 г кисело мляко
• 150 г пудра захар
• 1 ч.л. амонячна сода
• настърганата кора от 1 лимон
• 300 г брашно
• мармалад от кайсии
• пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Разбиваме маста със захарта. Прибавяме киселото мляко, разбито с амонячната сода, настърганата лимонова кора и брашното. Замесваме средно твърдо тесто. Разточваме тестото на кора с дебелина 5 мм и я разрязваме на квадратчета.
Слагаме във всяко квадратче по малко мармелад, слепваме краищата им, нареждаме ги в намаслена тавичка и изпичаме в умерена фурна. Поръсваме готовите курабийки с пудра захар, докато са още топли.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...