Продукти: (за 4 порции)
• 8 по-дребни калмара
• 1 връзка магданоз
• 1 глава чесън
• 4-5 с.л. галета
• 2 с.л. брашно
• 1-2 с.л. олио
• черен и червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Отстраняваме хрущяла на калмарите и ги слагаме за 5 мин в кипяща вода. След това ги изваждаме обелваме им кожата и ги слагаме да се варят в подсолена вода 30-40 мин, докато месото омекне напълно. Оставяме да се отцедят добре.
Нарязваме ситно чесъна и магданоза и ги задушаваме с 2 с.л. олио в захлупен съд. Отстраняваме сместа от огъня, прибавяме галетата и поръсваме със сол и черен пипер.
Разпределяме плънката в калмарите, забождаме отворите им с клечки за зъби и ги овалваме в брашното, което сме размесили с малко червен пипер. Пържим на тих огън в предварително загрято олио, докато се позачервят.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...