Кулинарни рецепти » Миди във винен сос

 Миди във винен сос

Продукти: (за 4 порции)

• 60 миди
• 3 глави лук
• 1 корен от магданоз
• 1 парче целина
• 1 морков
• 2 с.л. бяло вино
• 2 с.л. брашно
• 1 щипка куркума
• черен пипер, бахар
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме мидите много добре, заливаме ги с кипяща подсолена вода и ги варим заедно с лука, моркова, магданозения корен, целината, бахар и черен пипер на вкус. Когато черупките се отворят, прибавяме виното и варим още 5 мин. После изваждаме месото от черупките, а бульона прецеждаме.

Запържваме брашното в сгорещеното масло, разреждаме с бульона и подправяме с куркума и прибавяме мидите. Варим на тих огън, докато сосът се сгъсти. Украсяваме готовото ястие със стръкчета магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Начало