Кулинарни рецепти » Миди във винен сос

 Миди във винен сос

Продукти: (за 4 порции)

• 60 миди
• 3 глави лук
• 1 корен от магданоз
• 1 парче целина
• 1 морков
• 2 с.л. бяло вино
• 2 с.л. брашно
• 1 щипка куркума
• черен пипер, бахар
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме мидите много добре, заливаме ги с кипяща подсолена вода и ги варим заедно с лука, моркова, магданозения корен, целината, бахар и черен пипер на вкус. Когато черупките се отворят, прибавяме виното и варим още 5 мин. После изваждаме месото от черупките, а бульона прецеждаме.

Запържваме брашното в сгорещеното масло, разреждаме с бульона и подправяме с куркума и прибавяме мидите. Варим на тих огън, докато сосът се сгъсти. Украсяваме готовото ястие със стръкчета магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Начало