Продукти: (за 4 порции)
• 25-30 охлюва
• 3 глави лук
• 5-6 скилидки чесън
• 1 к.ч. олио
• 2 яйца
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 дафинов лист
• чубрица, магданоз
• бахар, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Варим охлювите 20 мин в подсолена вода, изваждаме ги от черупките и отстраняваме задната черна част. Слагаме да се варят в нова вода заедно с 1 глава лук, скилидките чесън, дафиновия лист, по 5-6 зърна бахар и черен пипер и сол на вкус. Варим 15 мин и отцеждаме охлювите.
Нарязваме останалия лук на ситно и го запържваме в сгорещеното олио. Прибавяме доматеното пюре, размито в 1 ч.ч. топла вода и варим още 5-6 мин. След това прибавяме охлювите и застройваме с разбитите яйца. Подправяме с черен пипер и сол на вкус.
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...