Кулинарни рецепти » Охлюви яхния

 Охлюви яхния

Продукти: (за 4 порции)

• 25-30 охлюва
• 3 глави лук
• 5-6 скилидки чесън
• 1 к.ч. олио
• 2 яйца
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 дафинов лист
• чубрица, магданоз
• бахар, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Варим охлювите 20 мин в подсолена вода, изваждаме ги от черупките и отстраняваме задната черна част. Слагаме да се варят в нова вода заедно с 1 глава лук, скилидките чесън, дафиновия лист, по 5-6 зърна бахар и черен пипер и сол на вкус. Варим 15 мин и отцеждаме охлювите.

Нарязваме останалия лук на ситно и го запържваме в сгорещеното олио. Прибавяме доматеното пюре, размито в 1 ч.ч. топла вода и варим още 5-6 мин. След това прибавяме охлювите и застройваме с разбитите яйца. Подправяме с черен пипер и сол на вкус.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Начало