Продукти:
• 15-20 охлюва
• 3-4 с.л. олио
• 1 глава лук
• 300 г гъби
• 1 с.л. доматено пюре
• листни пресни подправки (магданоз, копър, босилек)
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Претритите с морска сол и оцет охлюви сваряваме в студена подсолена вода. Изваждаме месото от черупките, като се стараем да не го разкъсаме.
В предварително сгорещената мазнина запържваме нарязания на ситно лук и нарязаните и предварително почистени и измити гъби. Прибавяме нарязаното на парченца месо от охлювите, размитото в малко хладка вода доматено пюре и няколко зърна черен пипер.
Наливаме толкова вода, колкото да се покрият продуктите, захлупваме и задушаваме на тих огън, докато кебапът остане на мазнина. Сваляме от котлона, поръсваме със сол, черен пипер и нарязаните на ситно листни подправки.
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...