Продукти: (за 5-6 порции)
• 20-30 охлюва
• 1 кг картофи
• 3 домата
• 2 връзки зелен лук
• 1 бутилка бира
• половин кофичка кисело мляко
• 2 яйца
• 3-4 с.л. олио
• 1 дафинов лист
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Заливаме охлювите с подсолена вода и ги варим 1 час на умерен огън. Изваждаме ги от черупките и отстраняваме задната черна част. Нарязваме ги на ситно.
Отделно запържваме ситно нарязания лук в сгорещеното олио. Прибавяме охлювите и обелените и настъргани домати и задушаваме, докато сместа остане на мазнина. Прибавяме обелените и нарязани на кубчета картофи, подправяме с черен пипер и сол и прехвърляме ястието в тавичка.
Наливаме бирата и доливаме вода, колкото течността да покрие продуктите. Печем в умерено загрята фурна до омекване на охлювите. Накрая заливаме с разбитите с киселото мляко яйца и запичаме още малко във фурната.
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...