Кулинарни рецепти » Мусака от охлюви

 Мусака от охлюви

Продукти: (за 5-6 порции)

• 20-30 охлюва
• 1 кг картофи
• 3 домата
• 2 връзки зелен лук
• 1 бутилка бира
• половин кофичка кисело мляко
• 2 яйца
• 3-4 с.л. олио
• 1 дафинов лист
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Заливаме охлювите с подсолена вода и ги варим 1 час на умерен огън. Изваждаме ги от черупките и отстраняваме задната черна част. Нарязваме ги на ситно.

Отделно запържваме ситно нарязания лук в сгорещеното олио. Прибавяме охлювите и обелените и настъргани домати и задушаваме, докато сместа остане на мазнина. Прибавяме обелените и нарязани на кубчета картофи, подправяме с черен пипер и сол и прехвърляме ястието в тавичка.

Наливаме бирата и доливаме вода, колкото течността да покрие продуктите. Печем в умерено загрята фурна до омекване на охлювите. Накрая заливаме с разбитите с киселото мляко яйца и запичаме още малко във фурната.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Начало