Продукти: (за 5 порции)
• 10 калмара
• 300 г пилешки дробчета
• 1 пакетче краве масло
• 1-2 с.л. брашно
• 1 к.ч. бяло вино
• 1 с.л. сметана
• 1 домат
• 1 лимон
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме калмарите, обелваме кожите им и обилно ги измиваме с вода. Нарязваме ги на ивички и задушаваме в половината от мазнината, към която сме прибавили малко вода, сол и обеления и настърган домат.
Когато калмарите омекнат, прибавяме пилешките дробчета, които сме осолили, оваляли в брашно и изпържили. Слагаме сметаната, поръсваме със ситно нарязан магданоз, черен пипер и лимонов сок и поднасяме.
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...