Кулинарни рецепти » Пълнени тиквички с раци и гъби

 Пълнени тиквички с раци и гъби

Продукти: (за 5 порции)

• 600-700 г тиквички
• 500 г раци
• 250 г гъби
• 2-3 червени пиперки
• 2-3 стръка пресен чесън
• 50 г сметана
• 150 г кашкавал
• 50 г доматено пюре
• 75 г краве масло
• копър, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме тиквичките на парчета с дължина 8 см. Обелваме ги и ги издълбаваме от едната страна.

Нарязваме чесъна на ситно, а гъбите - на тънки ивички. Сгорещяваме половината от маслото и в него задушаваме гъбите и лука. Настъргваме пиперките на ситно ренде и ги прибавяме към гъбите и лука. Щом зеленчуците омекнат, прибавяме раците.

В останалото масло задушаваме доматеното пюре, нарязаната на дребно вътрешност на тиквичките и копъра. Прибавяме към задушените продукти сметаната и сол на вкус.

Напълваме издълбаните тиквички с гъбите и раците. Изсипваме в подходяща тавичка сметановата смес, върху която подреждаме напълнените тиквички и ги задушаваме във фурна при умерена температура. Поръсваме готовото ястие с настърган кашкавал и запичаме 5-6 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Начало