Продукти:
• 1 кг октопод
• 3 домата
• 3 с.л. кетчуп
• 1 ч.л. захар
• 1 глава червен лук
• 2 скилидки чесън
• 10 зелени маслини
• 2 с.л. зехтин
• 2 стръкчета розмарин
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Пущаме октопода във вряща подсолена вода и варим 30 мин. После го изплакваме със студена вода, отцеждаме и го нарязваме на хапки.
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в сгорещения зехтин. Щом поомекне, прибавяме скълцания чесън и разбъркваме. Поръсваме захарта и отново разбъркваме. Сипваме обелените и настъргани домати и продължаваме да задушаваме.
Накрая прибавяме кетчупа и подправяме с розмарина, черния пипер и солта. Слагаме октопода в тази смес, добавяме разполовените маслини. Оставяме ястието да къкри десетина минути на тих огън и го поднасяме топло.
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...