Продукти: (за 4 порции)
• 1,5 кг миди с черупките
• 1-2 яйца
• 1 глава лук
• 1 картоф
• 1-2 с.л. брашно
• черен и червен пипер
• сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Сваряваме мидите с много малко вода, за да се отворят. Изваждаме месото, доваряваме го и го нарязваме на дребно.
Прибавяме яйцата, ситно нарязания лук и сварения и пресован картоф. Посоляваме, поръсваме с черен и червен пипер и омесваме добре сместа.
Оформяме кюфтета, които овалваме в брашно и изпържваме в сгорещената мазнина.
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...