Продукти: (за 4 порции)
• 4 речни риби /всяка по 300-400 г/
• 2 глави лук
• 4-5 с.л. олио
• 2 лимона
• 3-4 клонки целина
• 1 връзка магданоз
• 2-3 клонки мащерка
• 4 люти чушлета
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Правим върху рибите по 2-3 разреза, слагаме ги в емайлиран съд и поръсваме със сол, черен пипер, лимонов сок и част от ситно нарязаните магданоз, мащерка и целина. Оставяме рибата да престои 2 часа в хладилник.
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в част от олиото заедно с останалите ситно нарязани магданоз и целина. Пържим докато лука омекне.
Намазваме с мазнина 4 пергаментови хартии, разстиламе върху всяка част от лука, слагаме отгоре по 1 риба и 1 люта чушка без дръжка, увиваме и печем на скара. Преди поднасяне, поръсваме с лимонов сок.
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...