Кулинарни рецепти » Маринована бяла риба

 Маринована бяла риба

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г филе от бяла риба
• 1 дафинов лист
• 2-3 скилидки чесън
• 4 с.л. зехтин
• 1 с.л. лимонов сок
• пресен или сух девисил
• 1 щипка босилек
• сол, черен пипер

За гарнитурата:

• 1 чушка
• 200 г по-дребни домата
• 1 глава лук

Начин на приготвяне:

Смесваме зехтина, лимоновия сок, сол, черен пипер, нарязаните на ситно чесън и зелени подправки, натрошения дафинов лист. Заливаме парчетата риба, покриваме с фолио и оставяме да се мариноват 2 часа.

Нарязваме доматите на филийки, лука на осминки или четвъртинки, чушката на ивици.

В едната част на скарата печем рибата около 8-10 мин. като я обръщаме и мажем периодично с маринатата, а в другата част печем зеленчуците също около 10 мин. Гарнираме порциите с лимонови резени.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Начало