Продукти: (за 4 порции)
• 1 шаран
• 3 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л.брашно
• лимонов сок, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме шарана и го нарязваме на порции, които овалваме в смес от брашното, червения пипер и сол на вкус. Поръсваме ги с олио и ги изпичаме на скарата.
Преди поднасяне подправяме рибата с лимонов сок.
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...