Продукти: (за 6 порции)
• 6 скумрии или херинги с хайвер
• 3 с.л. горчица
• 2 ч.л. олио
• 1/4 ч.л. червен пипер
• 100г трохи от хляб или галета
• 100 г разтопено масло
• дръжки от магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Изчистваме рибата като отстраняваме внимателно хайвера и оставяме главите. Правим 2-3 разреза от всяка страна.
Смесваме горчицата, олиото, пипера и малко сол и разбиваме хайвера в тази смес. Овалваме рибата в хайвера, а после и в трохите. Запичаме на скара и от двете страни.
Сервираме рибата поръсена с магданоз.
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...