Продукти: (за 4 порции)
• 800 г филе от треска
• 4 филийки бял хляб
• 40 г краве масло
• 1 к.ч. олио
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сгорещяваме част от олиото и изпържваме филийките хляб.
Нарязваме рибата на порции, посоляваме, поръсваме с черен пипер и олио и я изпичаме от двете страни върху скарата.
Разпределяме рибата върху филийките, прибавяме по малко масло и поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...