Кулинарни рецепти » Ябълков пай /постен/

 Ябълков пай /постен/

Продукти:

• 500 г ябълки
• 1 ч.ч. пудра захар
• 1/2 ч.ч. брашно
• 6 яйца
• 1-2 с.л. галета
• 1 ванилия

Начин на приготвяне:

Избиваме белтъците на сняг. Към тях прибавяме лъжица по лъжица брашното, захарта и жълтъците, които сме разбили отделно.

Половината от тази смес изсипваме в намазнена тавичка. Разстиламе обелените и настъргани ябълки, поръсваме с малко захар, галета, объркана с ванилия, орехи.

Покриваме ябълковия пласт с останалото тесто и печем. Нарязваме изстиналия десерт на парчета и по желание поръсваме с пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Начало