Продукти:
• 500 г пресни едри плодове /кайсии, праскови, круши, дюли, ябълки/
• 1 пакетче краве масло
• 1 ч.ч. пудра захар
• 3 яйца
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 2 ч.ч. брашно
• 1 бакпулвер
• настърганата кора на половин лимон
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Разбиваме до побеляване размекнатото масло заедно със захарта. /Предварително отделяме малко захар за поръсване./ При непрекъснато бъркане прибавяме млякото, пресятото с бакпулвера брашно, настърганата лимонова кора и ванилията. Бъркаме, докато получим еднородна смес.
Изсипваме сместа в намаслена и набрашнена тавичка. Върху тестото нареждаме почистените от семената и нарязани на филийки плодове. /По желание можем да ги обелим./
Печем в предварително загрята умерена фурна. Оставяме готовия сладкиш да изстине, нарязваме го на парчета и го поръсваме с отделената захар.
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...