Продукти:
• 4 виенски кифли
• 1 кг круши
• 1 ч.ч.+ 2 с.л. захар
• 4 яйца
• 1 л прясно мляко
• 1 ч.л. канела
• 2 ванилии
Начин на приготвяне:
Нарязваме кифлите на кръгчета и ги нареждаме в кръгла тава. Обелваме и нарязваме на тънки филийки крушите, подреждаме ги върху кифлите, поръсваме с 2 с.л. захар и канелата и запичаме.
Разбиваме яйцата с млякото, останалата захар и ванилията. Така приготвената смес изсипвме върху запечения сладкиш и го слагаме да се запече отново до готовост. Готовия сладкиш нарязваме след като е напълно изстинал.
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...