Продукти:
• 200 г сушени плодове
• 150 г почистена тиква
• 1 к.ч. захар
• брашно – колкото поеме
• 1 пакетче краве масло
• пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Накисваме сушените плодове за 3-4 часа в хладка вода, след което ги отцеждаме и ги сваряваме заедно с нарязаната тиква. После ги смесваме със захарта и брашното и омесваме твърдо тесто.
Разтопяваме в тавичка половината от маслото и хубаво я намазваме. Разстиламе вътре тестото и печем в умерено загрята фурна.
Когато тестото се позачерви, разпределяме отгоре останалото масло, нарязано на люспи, и продължаваме да печем, докато сладкишът поеме мазнината. Накрая поръсваме готовия сладкиш с пудра захар.
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...