Продукти:
• 200 г сушени плодове
• 150 г почистена тиква
• 1 к.ч. захар
• брашно – колкото поеме
• 1 пакетче краве масло
• пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Накисваме сушените плодове за 3-4 часа в хладка вода, след което ги отцеждаме и ги сваряваме заедно с нарязаната тиква. После ги смесваме със захарта и брашното и омесваме твърдо тесто.
Разтопяваме в тавичка половината от маслото и хубаво я намазваме. Разстиламе вътре тестото и печем в умерено загрята фурна.
Когато тестото се позачерви, разпределяме отгоре останалото масло, нарязано на люспи, и продължаваме да печем, докато сладкишът поеме мазнината. Накрая поръсваме готовия сладкиш с пудра захар.
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...