Продукти:
• 200 г сушени плодове
• 150 г почистена тиква
• 1 к.ч. захар
• брашно – колкото поеме
• 1 пакетче краве масло
• пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Накисваме сушените плодове за 3-4 часа в хладка вода, след което ги отцеждаме и ги сваряваме заедно с нарязаната тиква. После ги смесваме със захарта и брашното и омесваме твърдо тесто.
Разтопяваме в тавичка половината от маслото и хубаво я намазваме. Разстиламе вътре тестото и печем в умерено загрята фурна.
Когато тестото се позачерви, разпределяме отгоре останалото масло, нарязано на люспи, и продължаваме да печем, докато сладкишът поеме мазнината. Накрая поръсваме готовия сладкиш с пудра захар.
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...