Продукти:
• 1 пакетче краве масло
• 250 г брашно
• 3-4 с.л. кисело мляко
• 500 г едро бяло грозде
• 250 г хамбурски мискет
• 2 яйца
• 1 к.ч. захар
• 2 с.л. сметана
• 2 с.л. смлени бадеми
Начин на приготвяне:
От маслото, киселото мляко и брашното замесваме умерено твърдо тесто. Разстиламе го върху дъното и стените на тавичката. Отгоре подреждаме почистените, измити и подсушени гроздови зърна.
Разбиваме яйцата със захарта на пяна, прибавяме смлените бадеми и сметаната, разбъркваме и изсипваме сместа върху сладкиша. Слагаме го в предварително загрята силна фурна.
Печем 10 мин, намаляме температурата до умерена и допичаме сладкиша. Поднасяме го хладък или напълно изстинал.
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...