Продукти: (за 4 порции)
• 600 г риба
• 6 с.л. олио
• 4 скилидки чесън
• 4 с.л. оцет
• 1 дафинов лист
• карамфил, магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме рибата на парчета, които нареждаме в малка тенджера. Смесваме олиото, оцета, счукания чесън, черен пипер и сол и заливаме с тази смес рибата. Прибавяме дафиновия лист и 1-2 зрънца карамфил.
Наливаме в тенджера под налягане 1 ч.ч. вода, поставяме решетката и върху нея слагаме затворената тенджерка с рибата.
Затваряме тендерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и задушаваме 15 мин. Поднасяме рибата, поръсена със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...