Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг тлъста риба
• 1-2 кисели ябълки
• 2 моркова
• 1 глава лук
• 1-2 к.ч. олио
• 1 дафинов лист
• 1 ч.ч. бяло вино
• лимонов сок
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме рибата на порции, посоляваме и поръсваме с лимонов сок и черен пипер. Оставяме да престои 2-3 часа.
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в половината олио заедно с настърганите ябълки и моркови.
В останалото олио задушаваме рибата 5-6 мин, след което я изсипваме при зарзавата заедно с мазнината. Наливаме виното, прибавяме дафиновия лист, захлупваме и задушаваме още 15-20 мин на слаб огън.
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...