Кулинарни рецепти » Задушена риба с ябълки и моркови

 Задушена риба с ябълки и моркови

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг тлъста риба
• 1-2 кисели ябълки
• 2 моркова
• 1 глава лук
• 1-2 к.ч. олио
• 1 дафинов лист
• 1 ч.ч. бяло вино
• лимонов сок
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме рибата на порции, посоляваме и поръсваме с лимонов сок и черен пипер. Оставяме да престои 2-3 часа.

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в половината олио заедно с настърганите ябълки и моркови.

В останалото олио задушаваме рибата 5-6 мин, след което я изсипваме при зарзавата заедно с мазнината. Наливаме виното, прибавяме дафиновия лист, захлупваме и задушаваме още 15-20 мин на слаб огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Начало