Кулинарни рецепти » Рибено филе в зеленчуков сос

 Рибено филе в зеленчуков сос

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г рибно филе
• 4 моркова
• 2 глави лук
• 1 парче целина
• 500 г картофи
• 60 г краве масло
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 ч.ч. вино
• 1 ябълка, половин лимон
• 1 дафинов лист
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и разстиламе половината на дъното на тенджера. Отгоре нареждаме нарязаната на порции риба, заливаме с подсолена вода, колкото да покрие рибата и варим 10-15 мин на умерен огън. Изваждаме рибата и прецеждаме бульона.

Във виното задушаваме останалия лук и нарязаните на кубчета ябълка, моркови и целина. После ги заливаме с прецедения бульон и варим до омекване.

Нарязваме картофите на кубчета, сваряваме ги в подсолена вода, отцеждаме и ги слагаме в голяма чиния. Върху тях нареждаме сварените рибни филета и заливаме с половината от разтопеното масло.

Претриваме сварения зеленчук през сито и го връщаме в соса. Прибавяме дафиновия лист, посоляваме и поръсваме с лимонов сок и черен пипер. Кипваме соса и оставяме да къкри 5-6 на тих огън. След това отстраняваме от огъня, прибавяме останалото разтопено масло и заливаме рибата с горещия сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Начало