Продукти: (за 2 порции)
• 500 г риба
• 4 глави лук
• 4 домата
• 2-3 скилидки чесън
• 2 с.л. лимонов сок
• 1 ч.л. черен пипер
• 1,5 к.ч. олио, сол
Начин на приготвяне:
В сгорещеното олио изпържваме до златисто нарязания на тънки филийки лук. Прибавяме нарязаните на ситно скилидки чесън, обелените и настъргани домати, черния пипер и сол на вкус.
Слагаме парчетата риба, които предварително сме посолили и сме поръсили с лимонов сок. Наливаме вода, колкото да покрие рибата, захлупваме и задушаваме 30 мин на умерен огън.
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...