Кулинарни рецепти » Пълнени пиперки с риба

 Пълнени пиперки с риба

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г рибно филе
• 1 глава лук
• 1/2 ч.ч. ориз
• 4-5 с.л. олио
• 5-6 домата
• 12 пиперки “Долма”
• лимонов сок, оцет
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Прекарваме рибата през месомелачка, наръсваме с оцет и сол и оставяме да отлежи 30 мин. Осоляваме леко отвътре пиперките.

Задушаваме ситно нарязания лук в сгорещеното олио. След 2-3 мин прибавяме половината настъргани домати и продължаваме да задушаваме, докато останат на мазнина. Изсипваме ориза, разбъркваме няколко пъти и оттегляме от огъня.

Подправяме с черен пипер, лимонов сок и ситно нарязан магданоз и добавяме рибната кайма. Разбъркваме сместа добре и напълваме с нея пиперките до около 1 пръст под ръба.

Сипваме в тенджера останалите домати и нареждаме пиперки, като сипваме във всяка по малко топла вода. Варим ястието около 30 мин на тих огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Начало