Продукти:
• 600 г филе от бяла риба
• 1 лимон
• 1 голяма глава лук
• 1 връзка корени за супа
• 4 с.л. зехтин
• 2 скилидки чесън
• 500 г картофи
• мащерка, магданоз
• дафинов лист на вкус
• 3 с.л. доматено пюре
• черен пипер
• шафран
• бялата част на 2 стръка праз
Начин на приготвяне:
Поръсваме рибното филе със сока от лимона и посоляваме. Нарязваме на ситно лука и корените за супа, задушаваме в зехтина, прибавяме и счукания чесън.
Обелваме картофите и ги нарязваме на кубчета. Смесваме с останалите подправки и доматеното пюре, прибавяме към изпържения лук и сипваме 4 ч.ч. вода.
Оставяме сместа да поври 10-15 минути и слагаме ситно нарязания праз. Когато картофите са почти готови, прибавяме рибното филе. Варим още 10 минути, подправяме с черен пипер и ситно нарязан магданоз и сервираме.
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...