Продукти:
• 100 г ориз (по възможност кафяв)
• 350 г филе от сьомга
• 3 връзки пресен лук
• 200 г заквасена сметана
• 150 мл рибен бульон
• 1 лимон
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме ориза в подсолена вода. Измиваме филето със студена вода, подсушаваме и го поръсваме със сока от половин лимон.
Кипваме рибения бульон и в него варим около 8 минути филето, изваждаме и го оставяме на топло.
Разбитата сметана изливаме в бульона и оставяме да ври на лек огън до намаляване на обема до 2/3. Подправяме със сол, пипер и лимонов сок.
Нарязваме лука на ситно и го прибавяме към соса. В чиния сипваме ориз, върху него слагаме филе и поливаме със зелен сос.
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...