Продукти: (за 2 пити)
• 150 г тесто
• 100 г сланина
• 2 стръка праз
• 40 г настърган кашкавал
• 25 г краве масло
• 3 с.л. сметана
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Намазваме с масло дъното на две малки тавички. Разделяме тестото на две части и го разточваме на кори с формата и размера на тавичките. Слагаме корите в тавичките, набождаме ги с вилица на няколко места и ги печем 15 мин в предварително загрята фурна.
Нарязваме праза на ситно и го изпържваме добре в разтопеното масло. Прибавяме сланината, нарязана на тънки ивички, и пържим още 10 мин. Отстраняваме от огъня, прибавяме сметаната, поръсваме с черен пипер и сол и разбъркваме добре.
Изваждаме питите от фурната, гарнираме ги с приготвената смес, поръсваме ги с настърган кашкавал и ги печем още 15-20 мин, докато се зачервят. Поднасяме ги горещи.
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...