Продукти:
• 500 г готово тесто
• 3 малки патладжана
• 600 г домати от консерва
• 300 г прясно сирене
• 6 с.л. олио
• 12 черни маслини
• 1 щипка риган
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме патладжаните на тънки филийки, посоляваме и оставяме да си пуснат горчивия сок. Изстискваме и ги изплакваме. Сгорещяваме 4 с.л. олио и пържим от двете страни патладжаните, докато поруменеят. Отцеждаме ги върху салфетка.
Намасляваме тавата за печене, разстиламе тестото на тънък пласт и отгоре нареждаме отцедените от сока, обелени и намачкани домати. Подправяме със сол и черен пипер. Като розетка върху доматите нареждаме ивици патладжани и между тях -разполовените маслини.
Покриваме пицата с тънък слой прясно или топено сирене и наръсваме с ригана. Поливаме с останалото олио и печем 30 мин в умерена фурна.
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...