Продукти: (за 10 парчета)
• 2 готови блата за пица
• 450 г ябълково пюре
• 4 дребни ябълки
• 2 с.л. канела
• 80 г захар
• 2 с.л. разтопено краве масло
• 125 г настърган кашкавал или 150 г синьо сирене
Начин на приготвяне:
Изпичаме тестото за пица според инструкциите на опаковката.
Готовите блатове подреждаме върху пергаментова хартия на решетката на фурната. Намазваме ги с ябълковото пюре и отгоре подреждаме ветрилообразно обелените и нарязани на резенчета ябълки. Напръскваме с разтопеното масло и наръсваме с канелата, захарта и настъргания кашкавал.
Печем на горен реотан, докато кашкавалът поруменее.
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...