Кулинарни рецепти » Ордьовър с коприва

 Ордьовър с коприва

Продукти:

• 250 г брашно
• 1 к.ч. олио
• 1 к.ч. кисело мляко
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 1 щипка сол
• кашкавал за поръсване

За плънката:

• 1 кг коприва
• 1 глава лук
• 1-2 с.л. брашно
• 1 с.л. краве масло
• 1 к.ч. натрошено сирене
• 1-2 твърдо сварени яйца
• джоджен, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме копривата, нарязваме я на ситно и я варим в леко подсолена вода, докато омекне. След това я отцеждаме и я задушаваме в сгорещеното масло заедно със ситно нарязания лук и брашното. Накрая добавяме натрошеното сирене, много ситно нарязан джоджен и твърдо сварените яйца, които сме нарязали на дребни кубченца.

Приготвяме средно твърдо тесто от брашното, олиото, киселото мляко, содата и солта. Разточваме от тестото кора с дебелина 5-6 мм, която слагаме в намаслена тавичка и запичаме до зачервяване. После разстиламе върху кората копривената плънка, поръсваме с настъргания кашкавал и отново запичаме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Начало