Продукти:
• 250 г брашно
• 200 г шунка
• 1 малка прясна зелка (около 700-800 г)
• 2 глави лук
• 1 пакетче краве масло
• 1 ч.ч. заквасена сметана
• 4-5 яйца
• 2 с.л. олио
• 100 г настърган кашкавал
• 25 г смлени бадеми
• 1-2 с.л. галета
• магданоз
• индийско орехче
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Смесваме брашното с маслото, бадемите, 1 яйце и 1 ч.л. сол. Сипваме 1-2 с.л. студена вода и омесваме гладко тесто, което увиваме във фолио и държим 30 мин в хладилника.
Нарязваме зелето на ивички. Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио заедно с нарязаната на кубчета шунка. Прибавяме зелето и задушаваме 4-5 мин.
Разточваме тестото на кора, която слагаме в намаслена тавичка, така че да се образува бордче по стените на тавичката. Разпределяме отгоре зелевата смес и заливаме отгоре със сметаната, която сме разбили с яйцата, черен пипер, индийско орехче и сол на вкус.
Поръсваме с настъргания кашкавал и печем 1 час на 180°С. Поръсваме готовата тарта с наситнен магданоз.
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...