Продукти:
• 4-5 круши
• 100 г краве масло
• 1 с. л. пудра захар
• 100 г шоколад
• 1 жълтък
• 80 г печени, безсолни бадеми
Начин на приготвяне:
Обелваме крушите, разрязваме ги по дължина на две половинки и ги почистваме от семките. Слагаме ги в сгорещеното масло и задушаваме на слаб огън. След това изваждаме крушите, разпределяме ги в чинии или ги разполагаме в продълговата чиния за сервиране.
В соса, останал от тях в тигана прибавяме пудрата захар, разтопения на водна баня шоколад и разбития жълтък. С шоколадовия сос поливаме крушите, а отгоре ги поръсваме със счуканите бадеми. Сервираме десерта веднага.
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...