Продукти:
• 4-5 круши
• 100 г краве масло
• 1 с. л. пудра захар
• 100 г шоколад
• 1 жълтък
• 80 г печени, безсолни бадеми
Начин на приготвяне:
Обелваме крушите, разрязваме ги по дължина на две половинки и ги почистваме от семките. Слагаме ги в сгорещеното масло и задушаваме на слаб огън. След това изваждаме крушите, разпределяме ги в чинии или ги разполагаме в продълговата чиния за сервиране.
В соса, останал от тях в тигана прибавяме пудрата захар, разтопения на водна баня шоколад и разбития жълтък. С шоколадовия сос поливаме крушите, а отгоре ги поръсваме със счуканите бадеми. Сервираме десерта веднага.
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...