Продукти:
• 8 половинки круши от компот
• 250 г извара
• 1 с. л. захар
• 1 яйце
• 125 г сметана
• 2 с. л. нарязани печени бадеми
• 2 с. л. конфитюр от червени боровинки
• 1 с. л. настъргана лимонова кора
Начин на приготвяне:
Изварата, захарта, сметаната, жълтъка, бадемите и конфитюра разбиваме много добре. Прибавяме и разбития на твърд сняг белтък.
По малко от получения крем разстиламе на дъното на всяка чиния (за да лежат по-добре крушите). Отце-дените от сока половинки круши слагаме върху крема с разрязаната страна нагоре и върху тях шприцо-ваме останалия крем. Отгоре поръсваме с настърганата лимонова кора.
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...