Продукти: (за 5-6 порции)
• 4 с.л. нишесте на прах
• 500 мл прясно мляко
• 50 г захар
• 1 пандишпанен блат, нарязан на кубчета
• 2 с.л. шери /вермут/
• 4 с.л. мармалад
• 200 г компот
• 250 мл сметана
Начин на приготвяне:
В купа размиваме нишестето с малко мляко. Останалото мляко затопляме със захарта в тенджерка с дебело дъно на умерен котлон. Щом почне да се надига, изсипваме нишестето и бъркаме в една посока, докато кремът се сгъсти. Сваляме го от огъня и с бъркане го охлаждаме.
Подреждаме пандишпановите кубчета в десертна чиния. Напръскваме ги с алкохола и ги намазваме с плодовия мармалад. Отгоре нареждаме напоените плодове и заливаме с изстиналия крем. Оставяме десерта да се изстуди в хладилника.
Пълним шприц със сметаната, украсяваме отгоре десерта и го гарнираме с ядки или цветна захар.
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...