Продукти: (за 4 порции)
• 8 резена ананас (може и от консерва)
• 1 ч.ч. брашно
• 1 яйце
• 1 с.л. захар
• 1 щипка бакпулвер
• 150 мл прясно мляко
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Оставяме парчетата ананас да се отцедят добре.
От останалите продукти (без мазнината) приготвяме рядко тесто. Потапяме парчетата ананас в него и пържим в сгорещената мазнина. Мазнината трябва изцяло да ги покрива.
Пържим, докато се образува златиста коричка. Още топли ги наръсваме с пудра захар.
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...