Продукти:
• 1 пъпеш
• 6-7 кайсии
• 1ч.ч. брашно
• 1 пакетче краве масло
• 1 с.л.фъстъчено олио
• 3 с.л. корнфлекс
• 3-4 с.л. орехови ядки
• 3-4 фурми
Начин на приготвяне:
Измиваме добре плодовете и ги нарязваме. Отстраняваме семките, костилките и кожичките. В тефлонов тиган с фъстъчено олио пускаме кайсиите и ги пържим 3 минути на силен огън. Изсипваме плодовете в намаслена тавичка и оставяме настрани.
Приготвяме тестото като бъркаме брашното с маслото и 2-3 щипки сол. Получената ронлива смес разпределяме върху плодовете, поръсваме с корнфлекса и смлените орехови ядки.
Печем около 30 минути при температура 210°С, до златисто оцветяване. Сервираме десерта топъл.
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...