Кулинарни рецепти » Плодов букет с бисквити

 Плодов букет с бисквити

Продукти:

• 750 г плодове (праскови, кайсии, сливи, круши)
• 250 г сметана
• 125 г бисквити
• 125 г захар
• 50 г коняк (ром)
• 50 г ядки (лешникови, орехови, бадемови)
• 10 г желатин

Начин на приготвяне:

Плодовете обелваме и изчистваме от костилките, след което се подреждаме в тавичка. Поръсваме с част от захарта и запичаме във фурна на умерена температура.

Сметаната разбиваме с останалата захар на твърд сняг. Счукваме ядките в хаванче и смесваме с изпечените плодове. Към сметаната прибавяме ситно натрошените бисквити и смесваме с плодовете. Слагаме разтворения във вода желатин и ароматизираме десерта с коняка (рома).

Готовата смес разпределяме на равни части в подходящи стъклени чаши или купички и оставяме в хладилника, за да се стегне желатинът.

Автор: Величка Каменова

Представяме Ви:

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Начало