Продукти:
• 1 кг готови кори за баница
• 1 ч.ч. мазнина
За плънката:
• 1 кг кисело зеле
• 4-5 стръка праз
• 200 г сирене
Начин на приготвяне:
Нарязваме киселото зеле на ситно и го задушаваме в част от мазнината до омекване. Нарязваме на дребно праза и го задушаваме в част от останалата мазнина. Към него прибавяме натрошеното сирене.
В намазана с мазнина тава нареждаме готовите кори, като ги ръсим с мазнина и през две кори поставяме веднъж плънка от кисело зеле, веднъж плънка от праз и сирене.
Печем баницата до зачервяване. Поднасяме я топла, нарязана на парчета.
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...