Кулинарни рецепти » Супа от карфиол с месо

 Супа от карфиол с месо

Продукти: (за 4 порции)

• 250 г кайма /смес/
• половин главичка карфиол
• 1 к.ч. прясно мляко
• 1 с.л. брашно
• 1 с.л. разтопено краве масло
• 1 яйце
• 1 жълтък
• 3-4 с.л. кисело мляко
• 1 л костен или месен бульон
• черен пипер, магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Накъсваме карфиола на розички и го варим в бульона, към който сме прибавили прясното мляко. Когато поомекне, го изваждаме и го разбиваме на пюре.

Запържваме брашното в маслото, разреждаме го с бульона, връщаме пасирания карфиол и слагаме супата на огъня.

Щом заври пущаме малки топчета, които сме приготвили от каймата, яйцето, черен пипер и сол. Варим 20-30 мин.

Посоляваме и застройваме с разбития в киселото мляко жълтък. Преди да поднесем, поръсваме със ситно нарязан магданоз и черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Начало