Продукти: (за 5 порции)
• 250 г кайма /смес/
• 1 глава лук
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 к.ч. разтопена мазнина
• 1 к.ч. ориз
• червен пипер, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и заедно с каймата го задушаваме 5-6 мин в сгорещената мазнина. Прибавяме доматеното пюре, червен пипер и сол на вкус, разбъркваме и прехвърляме сместа в тенджера под налягане.
Прибавяме ориза, наливаме 6 ч.ч. вода и затваряме тенджерата. Слагаме я на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим супата 20 мин.
Преди да поднесем, поръсваме с черен пипер.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...