Кулинарни рецепти » Яйца с кашкавал и гъби

 Яйца с кашкавал и гъби

Продукти:

• 8 твърдо сварени яйца
• 200 г кашкавал
• 100 г гъби
• 100 г майонеза
• 16 маслини
• 1-2 ч.л. горчица
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Разрязваме твърдо сварените яйца на две по дължина и изваждаме жълтъците. Получените „ладийки” посоляваме и пълним със смес от настъргания кашкавал, разбъркан със ситно нарязаните гъби (сварени или консервирани).

Заливаме с майонезата, в която сме прибавили стритите жълтъци, горчицата и черния пипер. Украсяваме с по 1 маслинка.

Автор: Елена Стоянова

Представяме Ви:

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Начало