Кулинарни рецепти » Мариновани в чай яйца

 Мариновани в чай яйца

Продукти:

• 8 твърдо сварени яйца
• 1 с.л. настъргана портокалова кора
• 2 с.л. черен чай
• 50 мл соев сос
• 1 зърно анасон
• 10 зърна черен пипер
• 1-2 с.л. захар
• 1 ч.л. сол

Начин на приготвяне:

Леко начукваме черупките на сварените яйца, без да ги белими ги слагаме в тенджера заедно с чая и подправките.

Покриваме ги с 2-3 пръста вода, възвираме и веднага намаляваме котлона. Варим яйцата около 45 мин на слаб котлон, докато станат равномерно кафяви. Сваляме съда от котлона, оставяме водата да изстине и 1 нощ я държим заедно с яйцата в хладилника, за да се мариноват добре.

Непосредствено преди сервиране ги обелваме и ги подреждаме върху подложка от зелена салата. Украсяваме с майонеза.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Начало