Кулинарни рецепти » Мариновани в чай яйца

 Мариновани в чай яйца

Продукти:

• 8 твърдо сварени яйца
• 1 с.л. настъргана портокалова кора
• 2 с.л. черен чай
• 50 мл соев сос
• 1 зърно анасон
• 10 зърна черен пипер
• 1-2 с.л. захар
• 1 ч.л. сол

Начин на приготвяне:

Леко начукваме черупките на сварените яйца, без да ги белими ги слагаме в тенджера заедно с чая и подправките.

Покриваме ги с 2-3 пръста вода, възвираме и веднага намаляваме котлона. Варим яйцата около 45 мин на слаб котлон, докато станат равномерно кафяви. Сваляме съда от котлона, оставяме водата да изстине и 1 нощ я държим заедно с яйцата в хладилника, за да се мариноват добре.

Непосредствено преди сервиране ги обелваме и ги подреждаме върху подложка от зелена салата. Украсяваме с майонеза.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Начало